Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Game over: lapáton a Kunság Volán?

2010.05.27

 

Game over: lapáton a Kunság Volán?

 
 
Nem fogadta el a Kunság Volán beszámolóját a közgyűlés, egyben felbontja a tömegközlekedésről szóló szerződést a társasággal. Új közbeszerzés lesz. Jön egy másik társaság? A következő év elejétől már nem a Kunság Volán lesz a felelős a helyi járatokért. A csütörtöki közgyűlésen dr. Zombor Gábor polgármester szóban kirúgta a céget. Mert drágák, és azért a 200 millió forintért, amit a város fizet a Volánnak, véleménye szerint nem kapnak megfelelő szolgáltatást. 2011-től új közbeszerzési eljárást írnak ki, ahol eldől, ki fuvarozza a jövőben a kecskemétieket.

 

Mert drágák és az egyre több közpénzért, csak szűkülő szolgáltatásokat és romló színvonalat adtak.

Ezzel indokolta a szerződés felbontását Dr. Zombor Gábor Kecskemét polgármestere csütörtök délután a közgyűlés végén. Eredetileg a Kunság Volán 2009-es beszámolóját fogadta volna el a közgyűlés, azonban a képviselőknek több kérdése is lett volna a Volán képviselőjéhez, már ha az megjelent volna. Így a kérdések megválaszolatlanok maradtak. Ez után jelentette be a polgármester, hogy felbontják a szerződést a Kunság Volánnal.

Megkerestük Hári Ernőt, a Kunság Volán Zrt. termelési igazgatóját is, aki tőlünk tudta meg, hogy a jövő évtől a város felbontja velük a szerződést. Televíziónknak annyit mondott, hogy amíg nincs hivatalos megkeresés, addig nem nyilatkoznak az ügyről. A városnak tavaly közel 200 millió forintjába került a Kunság Volán, ugyanis ennyit kellett fizetni a cégnek kompenzáció címén. Cserébe pedig a polgármester szerint csak romló szolgáltatásokat, ritkább járatokat, drágább jegyeket kaptak a kecskemétiek.

Több, környező városban is magán cégek végzik a helyi járatok működtetését, a rendszer tehát működik. A következő év elején várhatóan felbontják majd a szerződést és közbeszerzési eljárás keretén belül keresik majd az új szolgáltatót.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szólj hozzá!

(Admin, 2010.05.28 20:04)

Szólj hozzá, mondd el a véleményed a cikkről!