Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elbocsátó szép üzenet a Volánnak

2010.05.28
Elbocsátó szép üzenet a Volánnak
szerkesztő:baon.hu fotó:Banczik Róbert

Kiteszi a Kunság Volán Zrt. szűrét a kecskeméti önkormányzat a helyi tömegközlekedésből. A csütörtöki képviselő-testületi ülésen az a döntés született, hogy 2010. december 31-ével felmondja a város a szerződést, és közbeszerzést ír ki a helyi tömegközlekedésre. 

Mindez a Volán társaság beszámolója kapcsán hangzott el. A képviselők szerettek volna kérdéseket feltenni, csakhogy nem volt kinek, mert a szolgáltatótól senki nem jelent meg a grémium előtt. Ekkor mondta dr. Zombor Gábor polgármester: minden évben ugyanazok a kérdések hangzanak el, megoldás nincs. Ezt követően javasolta: ne fogadják el a beszámolót, és döntsenek a szerződés felmondása mellett.

– Döntésünk a Volánnal való szerződésbontásról nem meglepetés, szó volt róla korábban is, de most jött el az ideje. Azt tapasztaljuk, hogy egyre többet fizetünk – az idei költségvetésünkben 260 millió forint támogatás szerepel – miközben egyre romlik a szolgáltatás színvonala. Minden évben csak annyit tudunk, hogy a költségeiket kompenzálni kell, de nem derül ki, hogy miért pont annyit kell fizetnie a városnak. Lehet, hogy a közbeszerzés eredménye az lesz, hogy ismét a Kunság Volán Zrt.-vel kötünk szerződést, de akkor is új feltételekkel tehetjük, nem egy megörökölt rossz szolgáltatási megállapodással.

A közgyűlésen elfogadták a helyi buszok menetrendjének módosítását is. Legutóbb tavasszal változott a városban a buszmenetrend, de továbbra sem az igazi. A közgyűlés most egy újabb változatot hagyott jóvá, amely több járatot is érint. A június 16-án életbe lépő módosítás egyrészt az utasok kérésére történik, másrészt a Kunság Volán Zrt. következtetéseire alapul.

Az 1-es járat korábbi módosításával sokan elégedetlenek voltak. Ezért a jövőben a busz a Homokbánya kollégiumtól indulva 4,55-től 7,55-ig a Téglás utca felé (1A járaként) közlekedik, a nap hátralévő részében pedig minden járat 1-es buszként az Auchan körforgalom felé veszi az irány.
A 2A vonalon visszaállíták a 7,15-ös járatot, és visszafele irányba beterveznek egy megállóhelyet a Szent László körúton a Matkói utca és a Harmat utca kereszteződése között. 

  Új menetrendről is döntöttek városatyáink Új menetrendről is döntöttek városatyáink

 

Ezzel egyidejűleg a Noszlopy park és a Mercedes között közlekedő 7.05-ös 2D járatpárt ideiglenesen szüneteltetik, mivel ezt a buszt jó esetben legfeljebb öten veszik igénybe. Ezen a vonalon a délutáni járatok – fél négy és hat óra között – öt perccel később indulnak majd a Noszlopy parkból és a Mercedestől egyaránt. Ez a járat egyébként a Széchenyi teret is érinti, onnan rögzített időpontban indul majd tovább.

A 2D járatnak új megállói is lesznek. A Búzakalász utcára egy megállópárt terveznek a Nissin Foods Kft. környezetében, valamint a Kocsis Pál Szakközépiskola Tanüzemnél, vissza irányban pedig a Szent László körúton a Matkói utca és a Harmat utca kereszteződése között.
A 4-es három perccel később indul majd a reptérről. A 15-ösnél reggelenként visszaállítják a tavalyi menetrendet.

A 18-as vonalon a 13 óra előtt induló járatok öt perccel korábban, a 13 órától induló járatok pedig öt perccel később hajtnak ki a Széchenyi térről. A 29-es busz 6,40-es és 6,50-es iskolai napokon közlekedő kisegítő járatait szintén a korábbi menetrend szerint indítják majd, a buszok tehát 6,35-kor és 7 órakor indulnak a hetényi ABC-től.

 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szólj hozzá!

(Admin, 2010.05.28 20:06)

Szólj hozzá, mondd el a véleményed a cikkről!